Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I Målilla kyrka igår eftermiddag


Jag och min far

Jag har tänt ljus på gravarna
och sitter nu inne i kyrkan
och lyssnar på stilla orgelmusik
som strömmar ner
från läktaren.

Det är musik från olika tidsepoker
från 1600-talet och framåt.

Så hör jag kantorn spela
Jag och min far
och snart känner jag
min fars närvaro
mycket påtagligt.

Just i den här kyrkan
satt vi en juldagsmorgon
i min barndom
och jag minns den stunden så väl.

Nu sluter du åter
din starka hand omkring min
och vi blir förenade på nytt.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-11-05 13:19



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Djupt och nära
tryggt och innerligt -
banden mellan
far och dotter...
2024-01-22

  Lars Hedlin
Känsla och beröring!
2022-11-23

  Chawa VIP
Åh så innerligt varmt och ljust att läsa! Jag kan riktigt känna närheten, den varma kontakten hud mot hud. Mycket vackert!
2022-11-20

  Anya VIP
Vilken varm ton. du berättar så levande. minnet varvat med nutid. Kärleksfullt!
2022-11-07

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om känslan av din älskade och saknade fars närhet.
2022-11-07

  Bibbi VIP
Så fint.
2022-11-06

  Respons VIP
Vackra ord!
2022-11-06

  Maiah VIP
Vackert och vördnadsfullt
2022-11-05

  Sparvögat VIP
Så vackert du tecknar närheten i din fars hand~så känslosamt och berörande…
Fina är orden!
2022-11-05

  Örjan Noreheim
Tänkvärd fylld med sorg och känslosam glädje.
2022-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP