Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ERFARENHETENS VISDOM

Redan på halva livets vandring
var hon vis som en åldrig sierska
vars erfarenhet visat på att alla
hennes tidigare olyckor förorsak-
ats av andra människor och där-
för beslutat avskärma sig ifrån
dom för återstoden av sin livs
vandring.

Antagligen är hon själsfrände
till Rousseau vilken själv ansåg
att frihet vara omöjlig i en social
gemenskap där alla gyttrar ihopa
sig i flock och överför sina prob-
lem på varandra.

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2022-11-08 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP