Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Vem är Ahlam Albashir, den kvinnliga terroristen som erkände

Cine este Ahlam Albashir, femeia-terorist care a recunoscut c? a pus bomba care a ucis 6 oameni în Istanbul - Stirileprotv.ro

 

Vem är Ahlam Albashir, den kvinnliga terroristen som erkände att ha planterat bomben som dödade 6 personer i Istanbul

EXTERNA NYHETER 2022-11-14 | 14:00 Ahlam AlbashirTWITTER

Kvinnan som greps och anklagades för terrorattacken i Istanbul, till följd av vilken 6 personer dog och 81 andra skadades, är av syrisk nationalitet och har erkänt sina gärningar. Den turkiska polisen hävdar att kvinnan agerade på order av Kurdistans arbetarparti (PKK) och att hon fick direktiv från ett center i Kobaneregionen, i nordöstra Syrien. Enligt Hurriyet-publikationen avslöjade förhöret att kvinnan hade utbildats till särskild underrättelseofficer av terrororganisationen PKK/PYD/YPG och olagligt tagit sig in i Turkiet genom Afrin-Idlib. Det fastställdes också att den kvinnliga terroristen placerade bomben och - enligt CCTV-filmer - ses en kvinna klockan 16.13 lämna ett paket på en gata, för att sedan ge sig av i all hast. Väskan står obevakad på en bänk ett tag, och några minuter senare inträffar en explosion. För att fånga den kvinnliga terroristen undersöktes 1200 säkerhetskameror som analyserade vägarna till och från explosionsplatsen. Tre familjer förstördes av den blodiga attacken i Istanbul. En liten flicka och hennes pappa är bland offren Det fastställdes att kvinnan gick därifrån i en taxi. Utredarna sökte igenom 21 adresser efter möjliga kopplingar till denna kvinna och under insatsen greps och greps 46 personer. I den särskilda insatsen som pågick på natten vid 02:50-tiden greps kvinnan, som är syrisk medborgare och heter Ahlam Albashir. I förhöret med den misstänkte konstaterades att hon utbildats till särskild underrättelseofficer av terrororganisationen PKK/PYD/YPG och att hon tagit sig in i Turkiet illegalt genom Afrin-Idlib. Enligt polismeddelandet erkände "terroristen" också att han begick bombattacken runt klockan 16.20. (1320 GMT) på söndagen efter att ha mottagit åtgärdsordern från högkvarteret för terrororganisationen PKK/PYD/YPG i Kobani, Syrien. "Under operationen fångades 46 personer och arresterades, och det visade sig att personen som lämnade bomben gick till en adress i Kucukcekmece-distriktet", heter det i ett uttalande från turkisk polis, citerat av Anadolu Agency.

Källa: Hurriyet Etiketter: Turkiet, Istanbul, Syrien, attack, PKK, terrorism,




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 444 gånger
Publicerad 2022-11-14 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP