Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det där med metaforer eller liknelser



Då vi läser en text
kan under ytan simma
något annat
önskar bevara utan behöva
grubbla över
om skönheten har en fläck

många sätter sitt liv i pant
på orden vränga
och på sanningen svänga
om jag skriver om drakar och väsen
gör jag det, jag skriver om dagen
dropparna i handen kan fånga

anm
Fastän vattenfallet slutat att sjunga
hör jag svagt bruset
från dess lunga

Lärdomar kommer ibland
när vi minst anar dem





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-16 07:12



Bookmark and Share


  fabelfarmor
jag gillar tanken, men jag gillar inte den omvända ordföljden … ibland kan den behövas för rim eller rytm, men här känns den inte nödvändig.
2022-11-16

  morgonstjärna VIP
fackspråk har sin egen dynamik
känslan behöver bara vinden
det är kaffet i min kopp dagen då den behöver
2022-11-16

    ej medlem längre
du kan alltid prova att använda en theosaurus när du skriver finns online också då blir det multibottnat välj bara det vackraste ordet hela tiden
2022-11-16
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP