Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden är som livet

Sitter å stirrar in i brasan
Ser energin förgasas
Liv omkring mig
Förändras
Jag förändras
Det sociala
Dränerar energin
Jag förstår mindre för varje år
Funderar mer för varje år
Smygande oro
Vad resten ska bli, se ut
Önskan att våra
Får det liv dom vill

Orkar inte flödet längre
All information
Nyheter
Om allt och mycket av ingenting
Försöker stänga av

Livets cykler
Tydligare
Ser livets lott
Funderar hur, varför
Det känns oerhört förutbestämt
Oerhört orättvist
Att ett antal får en lott
All inclusive
Bara en formel 1 raka
Hela livet
Missunnar ingen
Men man kan fundera

Liv
Allt liv
Betyder mer å mer
Dödar motvilligt en geting
Säger jag med jägarexamen
Jag ser inte min rättighet att döda
Bara min skyldighet att värna
Älska
Den tid jag har

Elden falnar
På med ny ved
Önskar att kunna lägga ångesten
I elden
Sur jävla ångest
Knappt brännbar
Till slut fatta eld med paradoxen
Utan energi
Den har ingen
Bara tar
Därav surheten

Trött på var jag lägger ribban
Trött på mina inre krav
Längtar efter
Fri tid

Elden tar sig igen
Värmen sprider sig
Hunden snarkar bredvid
Jag har allt jag kan begära
Mer därtill men
Jag har sett hur allt kan rämna
Jag har rest bredvid döden
Sett smärta, rädsla
Från liv som du älskar mest
Det du satt till världen

Tillvarons skörhet
Den naiva känslan, tron
Att vara immun mot
Dödens tidiga avgångar
Var ett baseboll slag i knävecken

Nog kan man definiera
Brasan framför mig
Som livet
Vi föds, tänds
Lyser sakta
Flammar högre
Falnar sakta
Kan glöda länge
Tills askan sprids i vinden




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-19 16:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP