Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration fick jag från den Amerikanske poeten och författaren Richard Bach i sin novell ”Jonathan Livingston Seagull”.


Frihet

Glidande flykt över havets vågor

ständigt sökande

följande vindars termik

lyfter smekande mot himmelen

känner vindarna

glider fram

friheten är total

Spaningen ger resultat

med svindlade hastighet

mot målet i gröngrått hav.

Tillbaka till svävandets lov

timme efter timme

frihetens vingar över vredgat hav




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-11-21 10:30



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Ja, vi som rör oss ovanpå, vi kan vara fria.

2022-11-24

  Eva Langrath VIP
Fin läsning där dikten ger mig en känsla av frihet.
2022-11-23

  WyS VIP
Upplyftande läsning
Jonathan Seagull läsvärd liten bok med
Stort djup!
2022-11-22

  Margit Grell
En fin tex i en frihet som aldrig ger vika.
2022-11-21

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt som fångar önskan om frihet. Fin bild till!
2022-11-21

    Music mind VIP
Frihetskänslan är total.
2022-11-21

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om att kunna flyga fritt, fotot förstärker textens innehåll.
2022-11-21

    ej medlem längre
trip. läser du mina tankar eller? råkade ha den här på utan att jag märkte att jag ens lyssnade på musik sen en timma tillbaka......

https://www.youtube.com/watch?v=_QZHYjmrLKY

Tribute to Steve Roach's Structures From Silence by Quiet Friends - Music for Meditation Muzak VHS

(vid 34 minuter)

2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP