Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I vilka länder är det verksamt?


44 arresteringar "i ett av de farligaste kriminella nätverke

44 arresteringar "i ett av de farligaste kriminella nätverken" i EU.

I vilka länder är det verksamt?

En aldrig tidigare skådad internationell operation, där myndigheter från 11 länder deltog, ledde till gripandet av 44 påstådda medlemmar i ett kriminellt nätverk som anses vara ett av de farligaste i EU. Tillkännagivandet gjordes i fredags av Europol och Eurojust, enligt AFP. "Flera organisationer arbetade tillsammans för att utföra olika storskaliga kriminella aktiviteter inom och utanför EU", säger de två europeiska byråerna, baserade i Haag, i ett gemensamt uttalande och tillade att det främst handlade om narkotikahandel och penningtvätt. Under operationen, som ägde rum på tisdagen, koordinerad av Europol och Eurojust, genomfördes hundra husrannsakningar i hela Europa, riktade mot både ledarna för dessa kriminella organisationer och deras medarbetare, enligt Agerpres. Nätverket, som också skulle ha kopplingar till stora narkotikahandelsorganisationer utanför EU, verkade i Litauen, Lettland, Tjeckien, Polen, Frankrike, Tyskland och Slovakien. "Omfattningen av narkotikahandel som tillskrivs nätverket är enorm, med initiativ som rapporterats på tre kontinenter", konstaterade Europol och Eurojust. Stora mängder kokain, hasch, cannabis och metamfetamin beslagtogs. "Mycket flexibel, dessa brottslingar anpassade sig snabbt till nya narkotikahandelsmetoder i ett försök att undkomma brottsbekämpning", enligt europeiska myndigheter. Narkotikalaster hittades, särskilt i fartyg och lastbilar, väl gömda i fack. "Det här kriminella nätverket var uppbyggt som ett företag, med olika kriminella grupper och mellanhänder som arbetade tillsammans över gränserna för att kontrollera hela narkotikahandelskedjan - från att organisera enorma narkotikatransporter till distribution över Europa och utanför den", konstaterade Europol och Eurojust. Samarbetet mellan länderna och de europeiska byråerna möjliggjorde antagandet av en gemensam strategi för att förbereda slutfasen av utredningarna och "bestämma hela nätverkets undergång", det visades också i det gemensamma uttalandet.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2022-11-25 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP