Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jonathan Livingstone är en diktsamling om strävan efter frihet av den Amerikanska poeten Richard Bach


Ödets salar

Själar dansar i vassen
sprider sina skuggor över vattnet
söker sina fränder i ödets dal
finner ingen tröst
söker sin tillvaro

Av drömmen blev intet.
I förgänglighetens salar
byggs bo som förtvinar
söker lycka på annat håll

Nutidens hets
bildar vågor svåra att nå
strävan strävan
endast tomhet består

Som fåglar drar förbi i sträck
ser tillvaron ut för de som
Jonathan Livingston Seagull väckt
strävan efter mer
högre än andra nå

Vis av vad andra sagt
söker egen väg i ödets dal
dansar i vassen till stjärnors ljus
tills dagen går upp.





Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-12-06 19:44



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att söka sin egen väg genom livet.
2022-12-07

  WyS VIP
Tack för fin skrivning om att våga bryta mönster och hitta en ny nivå i tillvaron!
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP