Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET BESLAGTAGNA KNARKET SOM FÖRSVANN PÅ GOTLAND

När 1,5 kg heroin av levererade 3 kg bara för-
svinner ur den dåvarande länspolismästare
Karin Götblads händer år 2000 på Gotland
där även poliskommissarie Liljegren ansvar-
ade för transporten av heroinet till ön som
senare dömdes till 4 års fängelse för knark
och vapenaffärer ger det många obesvarade
frågetecken på vad den inhemska polisen
ägnar sig åt på Gotland och som genom tyst-
hetskulturen inom polisen aldrig kommer få
ett svar medan interna konflikter eskalerar.

De kanske rent av bör rensa ut missbrukande
och olämpliga poliser från ön som mentalt inte
kan anpassa sig i sin inhemska avskiljdhet från
fastlandet och blir korrupta av dess nepotism
och leda där vinterhalvåret gör polisen apatisk
av sysslolöshet.

Men så en dag i september 2020 ringer någon
med auktoritärt trovärdig röst från fastlandet
att en ökänd knarkkung är på väg till ön utan
att ens kolla källan,då blir det fart på polispat-
rullen i Wisby som kan luras in i vilken åter-
vändsgränd och labyrint som helst för rykten
och skvaller går de igång på precis som under
medeltida häxprocesser och det ryktas att en
del av de poliser som finns på Gotland är såd-
ana som ratats på fastlandet.

Fotnot : 2 höga polisbefäl varav 1 polischef sade
upp sina tjänster 2021 och flyttade till fastlandet
när de plötsligt fick kalla fötter.

Den tystade länstidningen Gotlands Allehanda
har ännu inte inlett någon research i grundorsa-
kerna så det är ett sk, "Cold case"
öppet för karriärlystna kriminalpoliser,
frilansande journalister och Säkerhets och inte-
gritetsskyddsnämnden.
-

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-12-07 01:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP