Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET SISTA ORDET I DEN KOSMOPOLITISKA KLUVENHETENS PARADOXER

Den vetenskapliga skillnaden mellan
en intelligent teoretiker och en lika
intelligent praktiker som fantasi och
realitet motsäger varandra där den
ene önskar,drömmer,hoppas och tror
medan den andre forskar och söker
substantiell verifierande näring i vet-
enskapens tjänst där tron allt som-
oftast överbevisats genom vetandet.

Låt gärna vara att skillnaden kan vara
andlig och köttslig varav det ena inte
behöver utesluta det andra i all dess
sällsamma ärlighet.

DET SISTA ORDET

Det kan vara både med en lättnad och
besvikelse kunna presentera en veten-
skap som en gång för alla fastslår att
varken gud eller djävulen finns vilket
innebär att människan i framtiden
inte har någon att skylla på och hädan-
efter själva blir ansvariga för sina hand-
lingar utan att bli förlåten.

Det är också med en stilla oro av förväntan
kunna konstatera att det aldrig kommer att
bli något mer krig efter tredje världskriget,
för det kommer inte bli någonting alls och
allt kommer vara tyst och stilla när det sista
ordet försvinner ut i intet och intet bevis
återstår för att människan någonsin existerat
mera än som en atom av protoner och neuroner
vilka tillsammans i en kollektiv gemenskap
förorsakat jordens undergång som ingen enda
finns kvar att sörja över.

-


-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2024-05-10 03:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP