Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juleglimtar genom barndomsfönster

Pepparkakshjärtan
med snirklig glasyr
och röda band

Glansiga polkakäppar
änglar på vit kristyr
hänger i granen

Klappklämning
i smyg

Must att dela på
för barnen
grötfat åt Tomtefar
på trappan

Gammelmorbror
skrattar magskumpande
Snuset rinner

Ser du stjärnan
i det blå
hörs från teven
nötknäckning
och spänd förväntan

Farstustampande
skrockande ho ho

Glimtar genom
dåtidens julefönster
omfamnar
barnet i mig




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-09 17:08



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ja, det rullar juliga minnen
nedför tidens fönster.
Och klapputrönandet
känns ju igen. Hårda klappar
skulle det vara.
Mjuka var bara 'frökengrejer'
eller vantar.
Fina glimtar att ta till sig.
2022-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP