Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte med koltrast

Förundrad
möter jag
vid Svartån
en koltrast

Till synes välnärd
och vinterklädd
näbbslänger den
löv efter löv
i jakt
på något ätligt

Stilla betraktad
Nästan andlöst
så magin
i detta ögonblick
kan förbli




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-10 15:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fascinerande möte med en vinterfågel. Hoppas den blev mättad.
2022-12-16

  Kajan VIP
Dikten är förundran. Ett ögonblick bevarad att bära med sig. Mycket att tycka om.
2022-12-11

  BenGust VIP
Ja, sådana ögonblick med kort varaktighet kan bli magiska.
"Näbbslänger" schwungfyllt eget verbuttryck.
2022-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP