Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasblåsarens krokodiler

Cocktail av tårar.
Fyller hela mig.
Intravenöst.
När alkoholen applåderar.
Dekorerande körsbär på röda mattan.
Fotomodeller faller som käglor.
Med bakbundna händer.
Samma falska leenden.
Allt som ger betalt.
Skymmer sikten.
För bisonoxarna.
Som ovetandes strövar.
Längs äng av fyrklöver.
Kanske idisslar även de.
I samma takt som dikten i
vinterkvällen utan ljus.
Trodde smärtan skulle avta.
Men hjärtat blöder konstant.
Söker tröst hos de som tror sig veta.
Körsångerskor med ballerina fötter.
Torkar bort cocktail av tårar.
När ingen ser.
Inte ens helfigursspegeln.
Samlar styrka vid stjärnhimlen.
Blickar ut över havet.
Som om det fanns där.
För hennes skull.
Tusen, tusen och åter tusen.
Återfår balansen.
Mellan förgätmigej och blåklint.
Stränder återvänder.
För att segla.
Till toner av en dag.
I en liten flickas dockskåp.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-11 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP