Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BARNET INOM OSS

När jag var liten kunde jag trolla. Tills jag blev stor, och lärde mig att jag inte kunde trolla. Vad skiljer vuxna från barn, egentligen? Åldern är inte bara en siffra, utan en stämpel av förväntningar. Ett manus för, hur man bör leva. Barnens nyfikenhet, glädje och dendär bubblande spralligheten, den dör, när man blir vuxen, då ska man vara lugn och medveten. Men en bit av barnet lever kvar, inom oss, som en del av de vi är, en oförneklig byggkloss. Vi föds oskyldiga, och kan bli precis vad som helst. Tills vi lär oss att vi inte kan det. För när jag var liten kunde jag trolla. Tills jag blev stor, och lärde mig att jag inte kunde trolla.




Fri vers (Fri form) av Övertänkare
Läst 90 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-14 09:04



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra och tankeväckande text.
2022-12-14

  Öknens Ros VIP
Tänkvärda ord om barnet inom oss, det är alltid med oss.
2022-12-14

  Monika A Mirsch VIP
Dina ord, dina tankar inspirerar - skön är din text!
2022-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Övertänkare