Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Vintersömn


Småfåglarna kämpar om maten
dessa frusna dagar före de tinar bort
talgoxe blåmes och rödhake
även koltrasten hälsar på
rödhake och koltrast håller sig
på marken de andra klänga som
apor bland talgboll och frö
väl tänker vi på
våra befjädrade vänner
som sjunger oss sånger
vi aldrig hört förut

kanhända några toner smyger
bakom muren Törnrosa sover
där tusen år har gått
hon drömmer om befrielsens timma
då David dräpte Goliat
då slog klockorna i tornet
och portarna slogs upp
hennes ögon öppnades
och bräckliga kropp
kunde äntligen sträcka sig
sola sig mot ljuset









Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2022-12-16 12:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP