Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2022.12.18 söndag


Kura i vinternatten

 

Den vita vidden, ankeldjup
gnistrande i svarta natten
under månbelyst gran
där Ingen ser vad som händer.

Konturer vid skogsgläntan,
en öppen trygg dödsfälla,
som en stjärna man ser
utan att veta vad.

Vintern står i blom
med den eftertraktade bistra köldens kronblad
i frusen äng
vid stugans knut.

Som att lära sig vänta ut
det outhärdliga som Ingen kan ta på
och ett ljusfenomen som gör nattens doft
härlig igen.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-12-18 00:18



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Du fångar känslan bra, riktigt fint skrivet!
2022-12-18

  Peter G VIP
Fin dikt i vinternattsskrud! vinternattens väsen i målande betraktelse!

En mycket vacker bild också!
2022-12-18

  Solstrale VIP
En magisk uppläst poesi! Så vackert, och så träffande att man grips till tårar!
2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP