Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommar 2022


Rummet mellan raderna

Fredag i marinan
västkust, solgass, saltstänk
och doft av pengar
mellan lyxbåtarna
ser jag tomrummet
där novembertisdagar
skvalpar runt bland algerna
i väntan på ett byte
medan turisterna handlar
överprisade havskräftor
i fiskhallarna
möter jag en kille
som går barfota
på gångvägen,
det midjelånga håret
ler, ögonen likaså
som om de också sett
rummet mellan raderna
och kräftorna, de äter vi
på en parkbänk i Dals Ed
men tomrummen i en småstad
är mycket svårare att se,
de flyter ihop
trots de tomma gatorna
och den så varmt vibrerande
tonårstristessen,
skakar jag i skuggan
med mina frusna räkor




Fri vers (Prosapoesi) av Lustverket VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-20 09:53



Bookmark and Share


  Lars Thorelli VIP
Att upptäcka "tomrummet" utan att ha en poets glasögon på är lika bortkastat som konstnären med paletten fylld av gråskala.
Bra skaldat
2022-12-22

    ej medlem längre
Fint om " rummet mellan raderna". Gillar också just strofen " rummet mellan raderna". Sitter som.en smäck.
2022-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP