Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det vi firar idag verkar vara falskt.


JESUS KRISTUS föddes den 17 juni.

 


Det vi firar idag verkar vara falskt, men ändå  historien säger att det var vinter och kallt och barnen Jesus värmde sig med ånga från boskapen.

-Efter den här studien märkte Reneke att en sådan stjärna som lyste starkt från ett stort avstånd ovanför Betlehem verkligen existerade, men den skulle ha dykt upp den 17 juni och inte på vintern den 25 december. Specialister från Port Macquarie Observatory skulle ha återskapat vägen för den magiska stjärnan som förebådade Jesu Kristi födelse. Enligt Bibeln ledde denna stjärna de tre männen till platsen där Frälsaren föddes.

 

-Med andra ord, enligt dessa upptäckter skulle Jesus inte ha fötts den 25 december, som alla vanliga kristna vet, utan i mitten av juni, den 17:e.
Den stjärnan är känd som "julstjärnan." - Man tror att denna ljusa stjärna faktiskt var en anpassning av planeter. Det verkar som om dessa stjärnor, Venus och Jupiter, skulle ha kommit så nära att de födde ett mycket starkt ljus. Det ljuset verkade komma från en enda ljuskälla, det vill säga från en enda stjärna.
Specialisterna drog slutsatsen att detta astronomiska ögonblick ägde rum den 17 juni, år 2 f.Kr., i stjärnbilden Lejonet.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-24 21:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ingenstans i Bibeln uppmanas vi att fira Jesu födelse.

Att Han inte föddes i december är helt korrekt.

Julfirandet har ingenting med kristen tro att göra utan är hedniskt.
2022-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP