Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


säger psykologen ...självkännedom


Använd din tid smartare



Använd din tid smartare ARBETA MINDRE LEV MER!

Blev påmind idag då jag läste en text kom ihåg
då jag övergav hamsterhjulet på skolan
tänk om den kunskapen fanns då
den som varit utbränd en gång blir det lättare igen,
delar gärna med mig till andra som tankeställare
Det är lättare förstå andra då vi utgår från egen erfarenhet

Det du riktar din uppmärksamhet mot växer, istället
för du blir splittrad mao du fokucerar

De tio SQ-nycklarna är:

1. Mening och högre syfte
Du ser större mönster i livet, i relationer och dagliga händelser
känner tillhörighet till något större än dig själv, och du
ser helheten
2. Självkännedom
du behöver lära känna dig själv på djupet, först då kan
du förstå dig själv, Då ser du lättare vad som motiverar
och driver dig samt vad du tror på innerst inne.
/om alla gör det vet inte, har funderat ibland/
3. Värderingar
Du agerar och lever enligt dina värderingar Det är viktigt
att du vågar stå för dina val i livet och det du tror på
innerst inne. /det har nog de flesta funnit jag är fena på/
4. Närvaro, fokus och balans i livet
Du väljer vara närvarande i nuet. tränar ditt fokus för inte
vara fast i görande, utan vilar mer i varande
/den balansen har förskjutits pga näthantering/
5. Läromästare - du lär av misstag och motgångar
lär dig och växer av dina misstag och motgångar.
Dina utmaningar och problem ser du som dina
läromästare. ABSOLUT!
6. Tacksamhet
Du utvecklar din förmåga för tacksamhet och ödmjukhet.
du arbetar kontinuerligt för att bidra till andra och
att finna din rätta plats./det här gäller i vardagen/
7. Medkänsla
Du förstår och kan sätta dig in i andras situation, utan
att tycka synd om dem. Du känner stor empati med dina
medmänniskor. /ja läser därför inte mycket mår dåligt/
8. Mångfald
Du uppskattar olikheter i stället för att acceptera trots
olikheter. Du väljer att se alla fördelar och hur du kan
samarbeta och nyttja våra olikheter.
/det här är viktigt i vardagen, fast i poetik inte gångbart
fast alla dessa delar styr vår penna/
9. Coachande förhållningssätt
ställer grundläggande frågor, såsom hur, när, var, vem
varför? Jag behöver förstå saker och se kärnan i stället
för att bara skrapa på ytan.
10. Helikopterperspektiv
Du har förmåga att lyfta blicken gällande en situation eller
ett problem. Då ser du den större bilden i ett vidare
perspektiv. /det är väl det som får regnet att falla varje dag
fast lärt glädjas åt varje solstrimma/

Skrev om detta redan i Josefin 6

Frihetskänslan
går inte formuleras i ord
ni kan inte påverka mig
och inte heller jag er
har accepterat det

allt beror på olikheter värderingar mm




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2022-12-25 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP