Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eldblommor



För allt vad de gjorde
jagas ska de av Älvakungen
och dräpas av svärdet Beddwyr
smiddes i bergakungens sal
till försvara de vita
varje oheder ska gäldas med samma
Broder döper broder i blodets färg
syster gör detsamma
Det är mörkrets tid före
ljuset ska återkomma
Ängel gick från hus till hus
med eld brände ett kors
där husbondefolk skulle falla
då eldblommor växte upp
slukade de allesamman
ur askan då tusen år hade gått
renad av flamman kunde jord åter fyllas av hopp
ur renad mark växte åter livets knopp






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2022-12-29 17:55



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
fin
2023-03-06
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP