Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Neonrosor och slask

I bussens fönster
glöder neonrosor
bakom regnridå

Tåg inväntas
på mellandagsgles
morgonperrong

Asfaltdjungelns
slaskträsk
bubblar rytmiskt

Välkomnad av
kyrkportens öppna famn
stiger jag av
vid Olaus Petri

Passerar eftertänksamt
kanske med tvekan




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-30 16:49



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Lyrisk begrundan under bussfärd.
2022-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Gillar det där med neonrosor.
2022-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Svenska Kyrkan har jag gått ur och bojkottat, eftersom det mesta av det som förkunnas där är lögner.
Med YTTERST få lokala undantag är det dessvärre så.
Och så länge man håller fast vid barn"dopet" predikar man ändå lögn.
Svenska Kyrkan har generellt sett inget att tillföra någon, såvida man inte nöjer sig med religiöst känslopjunk. Det gör inte jag.
2022-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP