Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt

Jag har betraktat
min omvärld
med kritiska ögon
ställt mig vid sidan
kritiserat
påpekat brister
kommit med förändringsförslag
blivit nonchalerad
blivit förminskad
blivit utesluten
blivit bitter
baktalat den ena
och den andra
förmörkat andra
med svärtan från min själ

Nu väljer jag kärleken
hittar nycklar
till stängda hjärtan
blir en del
av den gemenskap
den gemensamma sång
som hjälper solen
att belysa världen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-01-04 06:29



Bookmark and Share


  kriya
Vad bra du skriver.
2023-02-15

  stormengudrun VIP
Ens livsinställning är i mångt och mycket ett val man gör. Så Grattis att ha valt denna väg!
2023-01-09

  Anya VIP
Vilken stark text. Jaa ska man förändra någon måste man börja där de är, i kärlek. Du skriver så klokt!
2023-01-07

  Solstrale VIP
Vilken helomvändning och en bra metafor att bruka liksom ett gott råd. Tack för det!
2023-01-04

  Blomma-Stjärna VIP
gemenskap gör hel
kärleken och sången hjälper oss och solen
att belysa världen!

2023-01-04

  Kajan VIP
En sådan förändring; den är närmast omärklig, denna själsliga positions-förflyttning, men så fint den framställs här.
2023-01-04

  Marita Ohlquist VIP
En bra text om se världen med nya ögon.
2023-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP