Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kör, nystart

Jag kom sent,
inte försent,
men sent,

ville slippa
dösnacket
och börja
sjunga direkt.

Alla var redan
på plats.

En stol hämtades snabbt
och jag fick noter.

"Roligt att du är med igen",
sa en av de yngre, välsjungande
altarna och log snällt.

Alla log snällt,
till och med den nye basen, som jag minns från tredje klass
i skolan, då när jag trillade på isen och slog ett hål i ögonbrynet.
Ärret finns kvar.


Jag kraxade med så gott jag kunde,
tänkte, det är ju första gången för i år, och jag har inte varit med på ett halvt år, det här blir nog bra.

På hemvägen sjöng jag tyst för mig själv inombords.

"Tänk, kören ska sjunga melodier ur
Kristina från Duvemåla i juni.
Och jag ska vara med. Kanske."
















Fri vers (Prosapoesi) av Cikoria Blå VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-01-11 07:58



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Sjung ut!
2023-01-17

  MaLo VIP
I juni drillar du som en lärka.
Man känner gemenskapen ni har i din text. Värme!
2023-01-11

  TrollTörnTrappan VIP
Ja vad fint, kör på körsången!! Björn & Benny är aldrig fel - att se fram emot gamla nybyggare....

Här var det visor och inga ord, skulle man kunna säga :-)
2023-01-11

    Lena Söderkvist VIP
Mycket konkret berättande, man får veta allt som händer samt känslor och berättarens förväntan. Jag skulle nog hellre kalla det för prosapoesi än fri form, om jag får lov att vara litet petig.
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP