Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Explosionen på Nitro Nobel i Gyttorp den 29 oktober 1964

På min arbetsplats blandar vi sprängdeg med nitroglycerin

På min bils kofångare finns ett avtryck av en älg

På en stig i skogen ligger mitt ena öra

Lyssnar till den stora tystnaden

I mitt hem är alla foton av mitt ansikte flyttade

Sorgen söker sig nya vägar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-13 04:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket rörande. "Lyssnar till den stora tystnaden" griper tag. Jag är ju här på tidsresa och läser, så har mer kontext från senare dikt, varför också "sorgen söker sig nya vägar" ringer tyngre än det nog annars skulle ha gjort för mig. De får en infekterad ton, att vägarna går inåt, inte framåt mot ljus. Och det här med att alla foton flyttas målar en stark bild av ett jättestort sammanhang. Men som sagt, jag tjuvåker i tolkningen på senare skrivet material. Gillar luften mellan raderna, den behövs. Resonerar med allt som inte sagts.
2023-07-19

  Blomma-Stjärna VIP
arbetsplats farlig; kanske var det den mänskliga faktorn som orsakade explosionen! - en dikt om smärta och tragedi som för tankarna till många arbetares villkor världen över - kärnkraftverken, aj, aj...
2023-01-14

    Lena Staaf VIP
Rader fyllda,med smärta. Men pekar på något sätt ändå framåt. Livet som måste streta på oavsett.
2023-01-13

  Anya VIP
Åhhh, denna kändes. Vändningen i slutet kanske ändå är ljusare. Jag vet inte? Sorgen är ju randig, som min väninna säger. Kanske är vissa vägar ljusare än andra när sorgen söker nya vägar?
2023-01-13

  Marita Ohlquist VIP
En mörk text som slutar med att sorgen söker ljuset.
2023-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP