Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så nu ska jag bara ha en melodi också


Håll om mig!

Vers
Alltid, alltid så ska jag ångrar det,
att jag inte gav det en chans.
Att jag inte kunde infånga det,
det var ju som om det bara fanns,
lite längre bort,
lite längre bort.
Fanns alltid nån annan stans.
Aldrig, aldrig får jag en chans igen,
att rätta till det som gått snett.
Dyker det åter upp någon stans igen,
så blir det ändå aldrig rätt.
Det rinner bort likt sand,
det rinner bort likt sand,
som om aldrig det fanns igen.
Stick
Och om det aldrig kommer åter,
eller hela tiden faller bort.
Inga gudar mig förlåter
för det jag borde gjort.
Och om det aldrig kommer åter,
om det aldrig nånsin kom,
änglarna som inte gråter,
det dom inte bryr sig om.
Ref
Håll om mig! Håll om mig!
I den ödsliga världen som är min.
Håll om mig, som du gjorde igår.
Håll om mig! Håll om mig,
så i morgon åter solen lyser in!
Håll om mig så att världen blir till vår!
Vers
Aldrig, aldrig så han jag tänka om,
om jag kunde sagt på annat sätt.
Att uti sjönöd måste stänka som,
som om jag tappat allt mitt vett.
Och bara ord i en ström,
bara ord i en ström,
men tankar ej skänka dom.
Alltid, alltid ska det påminna mig,
att det blev just som det blev.
Inte stå tillbaka och besinna mig,
utan på en barkbåt jag drev.
Att bara följa med,
att bara följa med,
utan något de vinna mig
Stick
Vers








Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-16 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick