Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om isen i våra själar skulle smälta som den på Grönland...


 Kärlek från hjärtat smälter mer än 18 600 glaciärer.

 

igår, 18 januari 2023, hundra km från Bukarest, sänder reportern direkt från de snöiga och blåsiga banorna med 140 km per sekund, stugorna och sporterna var inte längre praktiska, allt drunknar i en brinnande storm vid en temperatur på minus 22 grader...

Reportern tar sedan flyget till Bukarest, 10 mil därifrån, där temperaturen var plus 22 grader, aldrig i Rumäniens historia har vi spelat in så olika årstider på en och samma dag: vinter och sommar i januari, säger han med galen känsla.

Reportern slängde sina dunjackor, mössa och stövlar och gick barbröstad för att stavhoppa i parken mitt i Bukarest, där det sägs att resten av januari kommer att bli lika varm som sommaren, inte minst pga. de afrikanska strömmarnas ankomst till Svarta havet. där det 2015 fanns glaciärer på över en meter på hela strandinfrastrukturen kan man nu gå på klippstranden i plus 7 grader.
det är därför det inte är bra att ha förlegade idéer i en ny värld Afrikaner känner sig hemma som för några år sedan upplevde snö för första gången, de simulerade änglar genom snön till rumänernas entusiasm som behandlade dem som gäster med utvalda traditionella rätter , de som kommer från haven snurrar trötta i gummibåt för ett bättre liv...

 


Studie. Temperaturerna på Grönland är de högsta på 1 000 år. Världens glaciärer kan försvinna
Studien, som publicerades i onsdags i den vetenskapliga tidskriften Nature, fann att sedan 1995 har temperaturen stigit med 1,5 grader Celsius över 1900-talets genomsnitt. Uppgifterna visar att Grönlands iskärnor – prover tagna från djupt inne i inlandsisarna och glaciärerna – har värmts upp avsevärt.I november fann en FN-rapport att många av världens mest kända glaciärer kan försvinna år 2050 på grund av den globala uppvärmningen. Av de mer än 18 600 glaciärer som övervakas av organisationen på 50 världsarv, förväntas ungefär en tredjedel försvinna i mitten av seklet, "Vi borde vara mycket oroade över uppvärmningen i norra Grönland. Eftersom den regionen har ett dussin sovande jättar i form av breda glaciärer av tidvatten och isflöde, säger Jason Box, en isforskare vid det danska meteorologiska institutet.




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-01-19 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP