Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vacker död.

Mörkret trycker mot fönsterrutorna. Fast det respekterar den sköra barriär som glaset utgör.
I den röda stugan där jag finns, glöder ljuset i guldnyans. Lugna lågor dansar långsamt i veden framför fåtöljen som bär min kropp.

Bokstäver förmedlar tankar från ett annat sinne. Startar nya vindlingar i min inre värld.
Tyst men ändå tydligt och klart.

Mörk himmel lockar med sin oändlighet. Utan gräns och slut, utan upp och ner. Tankarnas värld är som rymden, gränslös och utan fysiska hinder.

Tystnaden berättar historier mycket tydligare än hela världens röster. Som om allt finns där, i det stilla och vackra.

Sinnet expanderar och öppnas, tankar far fram längs rostiga spår, inte använda på länge.

Dansen är slut, glöden pulserar mörkt orange.
Stilla men full av värme. Eld dör vackert.




Övriga genrer av Starkskör VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-25 12:42



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Jag tycker mycket om den här dikten om att sitta framför elden och låta tankarna flöda fritt.
Fint slut; "Eld dör vackert"
2023-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Starkskör
Starkskör VIP