Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En annan skriver så mye smörja att hälften kunde vara nog. Här kommer en drös från bittida dill sent. Texten har legat till sig i utkast sedan någon gång om tidiga hösten.


Blandat landade karameller







Allt uti Gränna stad,
stå pojkarna på rad,
polkans grisar äro röda,
wienerbröden bakats spröda,

det bli en jul i alla länder,
även där det ej är trender,
att fira annat än nya året,
långt efter att lucian hade eld i håret...

-.--..---...

Precis sådan är människans natur.
Bara att Ulrika som ju är bäst, mest blir retad,
kan handskas oftast med retstickor.

Värre är det med översitteri,
människor som vill kunna kuva andra
genom känslomässig utpressning.

Mobbning är som att fråga offret
'kan du svara med att sätta dig på mig?'
Det är som en utmaning att söka bemästra.

.-..--...---

Om på en båt kan sättas segel,
den kan befara vattnets spegel,
även storm möjligt ut rida,
en seglare kan faran bestrida,
var möjlig tidlös som regel.

.-.-.-

Jag får resa,
på mig ibland,
som för att magen fylla,
eller bara för att nå
en hylla, hylla, hylla...

-.--..---...

När ett engelskt par turistar i Sverige,
så vill de ha informationen på engelska.
När ett svenskt par turistar i England,
så levereras svaret på engelska, inte svenska...
Where is the way to...?

.-..--...---

Folk är alldeles
för ordentliga av sig för mig,
utöver de som är alldeles
på tok för slarviga, för mig.

Nej, om folk bara kunde vara litet mera
som jag, skulle världen allt se
så mycket bättre ut,
åtminstone för mig.

(Texten stod som ingress över
en av mina texter under 2012)

-.--..---...




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-31 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP