Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: scen från Roy Anderssons film "Du Levande" (2007).


ändhållplats: Lethes våg


en modstulen spårvagn
med slutstation Lethe
och hennes iskalla våg
banar väg över förgätna räls,
skär genom världslig dimma

ingen förare vid ratten, men
alla är vi livslånga passagerare
med fickor fyllda av enkelbiljetter
och blanka färjemynt

enkel är vår resa
till de ljudlösa vågorna
där som de smeker
Intets förlösande strand


©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-31 20:42



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Postmoderna antika strofer som ateistisk dystopi.
Livets gruppresa i presentabel broschyr med Roy Anderssons färgsättning.

2023-02-01

  Midnattsljus
Vemodig och stämningsfull
2023-01-31
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ VIP