Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TILL ER SOM TROR ATT PUTIN VILL ÅTERUPPRÄTTA SOVJETUNIONEN

Putin är en nyliberal kapitalistpolitiker.

Han beundrar tsaren Peter den Store.

Putin är med andra ord definitivt reaktionär och antikommunist.

Försök inte att besudla kommunismen med putinismen. 

Att vidga det nuvarande ryska (kapitalistiska, imperialistiska) väldet är ICKE detsamma som att återupprätta Sovjetunionen.

Det var förrädarna Gorbatjov och Jeltsin som saboterade Sovjetunionen.

På så sätt krattade de förvisso manegen för Putin. Men man kan även säga att shahen av Iran krattade manegen för Khomeini. So there you go! (Och hade Mossadeq fått vara kvar vid makten, utan att USA störtat honom, så hade förmodligen vare sig shahen eller ayatollahn kunnat tillskansa sig de maktpositioner som de senare tillskansade sig.)

 

https://proletaren.se/artikel/sovjetunionen-100-ar-en-nutidshistoria-med-hjalp-av-putin

 

LARZ GUSTAFSSON 9/2 2023




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-02-09 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP