Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Retorik och praktik

Du som lockades före valet att vandra över
den illuminerade illusionerade stjärnebron
som leder från mark till himmel

Du som lockades före valet till en enkel flykt
från tyngdens smärta till tyngdlöshetens paradis
som kände hur vingar kunde vecklas ut längs ryggen

Du som i detta livet blev lovad guld och gröna skogar
stekta sparvar i munnen i en värld av mjölk och honung
kan enkelt konstatera att

Näckrosor utan förankring i den svarta myllan
blir döda blommor på en glittrig yta

Illusioner som skapar visioner
blir passioner utan kärleksprestationer

Retoriken som skapar himmelriken
skymmer alltid den verkliga praktiken

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-20 06:23



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
näckrosor utan förankring i den svarta myllan
blir döda blommor på en glittrig yta

illusioner som skapar visioner

- finurlighet i ord och klokskap och sorg över valet som blev ett inhumant fiasko!

retoriken som skymmer verkligheten
2023-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om skilda världar, före och efter valet.
2023-02-20

    Lars Gullberg
Som ett uppvaknande. Den talar nästan ur vår samtid. Där pengar och yta. Belåningar. Styrräntor och inflation bygger upp ett sandslott på en sandstrand där stormen drar över. Jag tycker den är klockren. Det är så här det ser ut.
2023-02-20

  Kajan VIP
Du klär i ord en medveten strategi, som är förvillande likt ett bedrägeri. En vass text och med stil.
2023-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP