Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mästaren och eleverna

Mästaren som ser kunskap
som ett sätt att höja och bevara status
eller en vara som kan vägas och mätas
blir ständigt besviken på elevernas brister
eller deras tafatta sökande efter prestationer

Mästaren som ser kunskap som livets källa
som ett sätt att förstå sig själv och andra
som vill ge bort mer än behålla
finner ständig glädje i att upptäcka sig själv
i elevernas sökande efter mening och förståelse

Mästaren som ser kunskap som ett tillfälligt tillstånd
märker att dimman tätnar bakom pannans skallben
söker tröst och stöd hos de hungriga unga
hoppas bli ihågkommen hos sina elever
för den gemensamma glädjen i att söka efter kunskap

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-24 07:24



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tänkvärt om varför vi ska lära; enbart för arbetslivet, eller för hela livet; det blir frågan . Definitivt blir människor lättare att manipulera med nedsatt förmåga till självständigt tänkande.
2023-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
mästaren skiftar fokus från att "banka in kunskap" till att ansluta sig till de kunskapstörstande eleverna - och det blir ett givande äventyr att veta och lära mer
klokskap i snygg form!
2023-02-25

    Lena Staaf VIP
Väldigt fina tankar om kunskap! Men det hamras ständigt in att skolans kunskap ska vara för att finna plats på arbetsmarknaden. Kunskap - bildning - utveckling verkar inte vara så viktigt. Fast det är det viktigaste
2023-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP