Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2023.....


Det till synes futtiga





I det till synes futtiga
söker jag tröst och glädje

i en värld i fritt fall
knatar jag och hunden långa vinterpromenader
med röda kinder och is i morrhåren
vi sänker blicken
och tar spjärn mot nordanvinden
vi knatar
i spårlöpor efter hare och räv

korparna och havsörnarna på vingar i kulingen
följer våra rörelser mot det vita vinterlandskapet

när vi kommer hem
lagar vi kålpudding
tar ett glas vin vid brasan
och njuter
av det till synes
futtiga







Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-09 13:39



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Tänker likadant. Att upphöja det lilla i vardagen. Om det nu är så litet.
2023-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP