Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härlandaparken

Här i stan syns inga stjärnor
bara läskiga höghus, jag inte vågar bestiga
och motionsjoggare
jag såg en sån förut
han hade en bakåtvänd pannlampa med rött ljus
skrattade för mig själv
för han såg ut som en bil när han körde mot rött nere på Munkebäck.
Idag var en trött dag
mest som alla andra
ensam bakom väggar
ensam bakom en skärm
gick ut vid 17 tiden
det hade redan blivit mörkt
en himmel utan stjärnor
kan jag nog aldrig vänja mig vid
som svart bottenfärg på en nymålad båt
det seglar ett fartyg genom vår galax
och inatt lägger det ankar över Göteborg
om man rundar Munkebäcksrondellen
och tittar lite åt vänster
ser man härlandaparkens lyktor
runda, enstaka månar
ett elektriskt solsystem
en dålig surrealistisk målning
hälsar du på någon dag
och vi går upp för min gata
och blickar ut ovanför kolonilotterna
och ser stadens alla ljus
ska jag förklara stadens vackra hemlighet
stjärnorna har inte försvunnit
dom har sjunkit ner till vår nivå
och omger oss
hela tiden

/L




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-15 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord