Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


EN KÄNSLA AV VÅR

 

Det sprids en stillhet i staden

nu när allt börjar att vakna

till spröda toner av fåglar

i träd som ännu är nakna

 

känn solen sprida sin värme

när den nu lyser upp våra liv

för det är en känsla av vår

som ger oss ett nytt perspektiv

   

se älven skrida så vackert

känn hur den skänker oss ro

där vi nu sitter tillsammans

invid de gamla stenarnas bro

  

så känn hur rofyllt det känns

där mitt i hembygdens hjärta

när nu all kärlek och värme

suddat ut min oro och smärta 

 

ja det är en fröjd att få leva

att äntligen få njuta en stund

allt detta som finns här i nuet

just precis i denna sekund

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-20 13:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En vacker livsbejakande bunden vers värd att spara för framtiden! Bokmärkes!
2023-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbar dikt med vårtecken! Du fångar våren och livets essens med bravur.
2023-03-22

  Kajan VIP
Väldigt fin vårdikt som andas tacksamhet; och den utmärkta inläsningen gör att jag ej ens har "läst" texten : )
2023-03-21

  Kungskobran VIP
Fint fångat, bild och ord
2023-03-20

  Den skrivande tysta
Fantastiskt fin hyllningsdikt till vår och liv.
2023-03-20
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP