Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En romantisk dikt från en romantisk poet


En ecklesiastikministers långfredag

I riksdagshuset öppna hall syns ett spöke vandra
en ecklesiastiksminister från anno dazumal
som ingen människa vågar klandra
Den kroppsvätska som randas
är de tårar som aldrig föll
Nu söker han bland pärmar och böcker
sina deklarationsblanketter från förr
Dammsugning, damsugning, slamsugning
Han bokstaverar orden som aldrig höll
I riksdagens kammare
hörs en liten hammare
som slår och låter
En ecklesiastikminister
sitter ensam
i plenissalen och gråter




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-07 10:50



Bookmark and Share


  Respons VIP
Tårar är också en kroppsvätska! Tack för kommentar!
2023-04-07

    Lena Söderkvist VIP
Snyftare. Mitt bidrag får du i morgon.
2023-04-07

  Cikoria Blå VIP
Så härligt att du använder ecklesiastikministern i en dikt.
Han bör hedras tycker jag.


2023-04-07

    Sefarge VIP
Skrivelse som påminner
Om att Palme även var
en Pragmatisk person.
Med stor kunskap
-bredd(till skillnad
från vissa av hans
"lallande-kollegor"
av idag?) Och trots
mordet på honom
Lever hans gärning
Kvar än i dessa
dagar,runt om i
Världen.Vilket ju
även denna Läro-
minnes berikande
Skrivelse ädelmod
-igt bevisar!
;)
2023-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP