Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En blinkning till min filosofilärare B.B. och hans favoritfilosof John Rawls.


Tentamensfråga i praktisk filosofi

 

Tänk dig en galen vetenskapsman som hypnotiserar hela mänskligheten så att de tror att de är myror och bor tillsammans med en myrdrottning i en stor stack. Motivera utifrån deontologi, utilitarism och befallningsteori hur människan i en sådan situation kan uppnå högsta grad av rättvisa, jämlikhet och lycka. Minst 7000 sidor. Tentasvar som innehåller mer än 7001 sidor kommer att lämnas tillbaka olästa.

Lycka till!

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-16 16:58



Bookmark and Share


  Anya VIP
hahaha Vilken rolig text men med intressant frågeställning. Jag har aldrig läst filosofi men blev liksom nyfiken. Min son läster teknisk fysik och om jag förstått det rätt så ju mer avancerad fysiken blir ju mer knyts den ihop med filosofi.
2024-04-19

    Lena Staaf VIP
Sista raden säger allt!
2024-04-17

  Gunwale VIP
Jag skulle låta bli att numrera sidorna.
(Tänk, vilken känsla av lycka!)
2024-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Här gäller det att dra sitt strå till stacken.
2024-04-17

  TrollTörnTrappan VIP
En hel livsuppgift! Och när man/vi fått ihop alla sidorna, så har man/vi kanske redan blivit en myra/myror - yra i den filosofiska labyrinten....? Med lagom grad av högsta (o)möjliga lycka ;-)
2024-04-16

  TrollTörnTrappan VIP
Måste vara Bengt Brülde som du menar!?!? Även fast han inte är svaret på frågan ;-)
2024-04-16

  Blomma-Stjärna VIP
mänskligheten behöver något slag av inre och yttre kompass för högsta bästa för alla och envar - rättvisa, jämlikhet, lycka
- av var elev minst 7000 sidor och som mest en tredjedels sida till.... - hahaha
2024-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP