Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblick

Det måste finnas ögonblick

i dessa unga soldaters liv

då de står nakna

inför sig själva och sin själ

 

Ögonblick

då längtan efter fred 

får komma fram

 

 Utanför Dantes inferno

går det att sätta frön i jorden

som gror och växer

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2024-04-15 06:20



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Berörande otd. De har nog sådana ögonblick
Jag kommer att tänka på Karin Boyes dikt
"Rustad rak och pansarsluten ..."


2024-04-17

    Sefarge VIP
Jaa tänk vad livshopp
Krig ändå framkallar
bland allt fruktansvärt
elände. Min bror fann
ett osänt brev i en bok
på en loppis. Skrivet av
ung soldat som undrade
han skulle överleva krig
-et mot Sovjet. Det gjorde
han. Kom till Sverige och
arbetade o levde här samt
fick endotter. Brevet kom
fram till henne som sörjde
sin avlidne far. Men var
mycket tacksamt för
det där brevet med
hennes unge fars
tankar där inuti!



2024-04-15

  Eva Helene VIP
Ett tidsdokument men även tidlöst i sin nakna sanning. Fin text som berör mig mycket.
2024-04-15

    Lena Söderkvist VIP
Jag tror att de längtar bort från fältet hela tiden. Bra iaf att någon ägnar dem en tanke, det gäller förstås alla soldater över huvud taget.
2024-04-15

  Anya VIP
Så sorgligt med dessa unga män och kanske kvinnor. Sannerligen krigens offer. Jag är övertygad om att det finns stunder då de står nakna inför sig själva och sin själ. Mycket vackert skrivet.
2024-04-15

  Marita Ohlquist VIP
Ja, de flesta längtar nog hem till nära och kära.
Bra om fredens frö.

2024-04-15

  Cikoria Blå VIP
Brs.
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP