Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillhyggen, troféer, accessoarer

Vad säger vi
om en människa
som skaffar sig barn som troféer,
härbärgerar dem som accessoarer,
bär dem som modedetaljer?

Hur betraktar vi en förälder
som skaffat sina barn
enkom för att slå bekanta med häpnad,
få vänners förväntningar på skam,
i avsikt att ställa sig i det oväntades
skarpa belysning,
och för att använda barnen som tillhyggen
i en slags snedgången debatt på kultursidor
och i nerrunkade soffprogram

Jag vet att sådana föräldrar finns

Jag känner deras psyke

Jag hade själv ett sådant psyke,
började ta parti för Jehovas Vittnen,
studera Bibeln bokstavligt
med ett gäng kostymklädda manschauvinister
och deras lydiga kvinnor i blus och kjol,
men bara för att förvåna vänkretsen,
som också blev förvånad.

Jag hade Baader-Meinhof textat på min hjälm
på SSAB;
inte för att jag stödde terrorister,
utan för att jag sökte den varma, goda självbilden
i det valda utanförskapet;
eftersom folkhavet inte var gott nog åt mig;
eftersom grannskapet inte levde upp
till min grandiosa särskildhet!

På Vänsterns möten bestred jag tesen
att produktionsmedlen skulle behärskas
av proletariatet,
och förespråkade istället produktionsmedlens
förintande

Därför förstår jag mekanismerna som driver de
som skaffar barn som tillhyggen / troféer / accessoarer
i det goda varma utanförskapet
där man karvar sin Mefistofeleskontur
över den allmänna stupiditetens ljumreligiösa anlete
genom att hålla käften i sociala media
hela jävla förbannade fastan

Dessa predatorpersonligheter
kan utilisera det naturligaste och mest äkta,
hemmahörande i det kategoriska imperativet,
för sina fabulösa förfalskningar,
åstadkommande något till synes ytterst naturtroget
som i själva verket är ödsligt, tomt och utspekulerat
att på pricken imitera den vedertagna samhälleliga
sanningen,
utan en enda äkthetens beståndsdel
i en själlös fertilitetsteater;
mödra- och fadersskapsmimikry som konst
och intellektuell akrobatik;
förställningens oheliga föreställning

Men alla gör det, säger ni, alla skaffar barn,
och visst, alla gör det,
men när somliga gör det,
är det på avstånd,
för att skaffa tillhyggen, tillbehör
och varma, sköna utanförskap,
och de sneglar ut genom Twitter
för att mäta hur det lyckas





Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-09 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP