Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VINDFLÖJELN HEDIN SOM ALDRIG SETT NÅGOT NYTT UNDER SOLEN

Ågust :Vindflöjeln Hedin som inte sett
något nytt under solen sen han föddes
och som taga till sin ära annans bedrift
sutto nyligen omskärmad af dito med-
lemmar ur klubben för inbördes beun-
dran på Berns salong där han i sam-
klang med glasens skålande fyllefest
i en konspiratorisk sammansvärjning
mot kompromisslös litteratur hvilken
icke äro med i tiden utan tränga sig
före,
där Levertin kliande sig i skägget och
rynkandes pannvecken inför redaktör
Spångbergs senaste aftontidning som
låtit Strindberg få fritt spelrum härja
hej vilt och draga ner kulturetablisse-
mangets ledande härförare i smutsen,
jotack ! de kan de gott ha de lymlarne,
och ändå äro icke sista ordet sagt som
när de i nästa pjäs skola rannsakas och
afrättas.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 177 gånger
Publicerad 2023-04-09 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP