Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lust och förnuft

Kan vi inte bara
klä av oss alla kläderna
rulla ner för sen här slänten
så att vi blir alldeles leriga
och yra i huvudet?

Kan vi inte bara
låtsas att vi är två fjärilar
som fladdrar över hela ängen
doppar ned våra långa näsor i pistiller
ståndare nektar och jättesöt honung?

Kan vi inte bara
ta på Batmandräkterna
gå upp på taket
kolla om det går
att flyga ända bort till havet?

Det är lite kallt nu

Det kan finnas vassa stenar på marken

Snart är det lunch eller middag

Man kan bli smutsig

En kulörtvätt på 40 grader är inte helt gratis

Vi går in igen
Läser lite läxor
Lagar lite middag
Kollar lite teve
Lägger oss lite för att sova

Kan vi inte bara…?

Nej, tyvärr!

Snälla!




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-13 03:43



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, lust o förnuft
vilket vinner oftast?

frågar mig
kanske bara för att krångla till det;
finns det förnuftig lust?
finns lustfyllt förnuft?
2023-04-14

    Lena Söderkvist VIP
Låter som ett barn som inte vill sova, det finns ju så mycket skojigt man kan göra istället, vilket är alldeles sant. Sympatiskt.
2023-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP