Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mormor, mor - i ljust minne bevarade - och en vagn med mig i.


MEDAN STORMARNA HÄRJADE HAVET

Medan stormarna härjade havet

satt jag lugn i min mormors kök

Hennes dotter lagade maten

Kanske köttbullar med doft av lök

Medan bomberna föll över Vietnam

läste jag i min trygga vrå

Fastän stormarna piskade havet

kände jag harmoni ändå

 

LARZ GUSTAFSSON 14/4 2023

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2023-04-14 20:25



Bookmark and Share


  Gunnar Ideström
Någonstans pågår alltid krig. Då betyder minnet av de stunder där man kände sig tryggs och omsluten av gemenskap desto mer. Jag gillar kontrasten mellan stormarna och Vietnam mot den trygga vrån hos din mormor. Just känslan av trygghet lyser fram som ett fint minne. Speciellt i dessa dagar med krig, inflation och allmänt kaos.

2023-04-18

  Vindsvala VIP
Det är en förmån att ha goda föräldrar och ett lyckligt hem. En trygg barndom är mycket att vara tacksam för.
Fin dikt och bild!
2023-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP