Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson. Foto - Elinor S. Bildbearbetn - BenGust


Tåg ur tunnel


Natt i gnejs och granit
massivt lager på lager
i forsande rörelse

Inga ord över läppar
ljuslöpan tyglar mörkret

En silvrig mamsell
slumrat till över
Mordet på Orientexpressen

Utanför hägrar
sömniga små bergsbyar

Nånstans utefter
ett stråk av klaustrofobi

Som ett mummel svagt
Inte mer tunnelseende
inte fler tankevurpor

Nymornad och ung
kittlar solen rälsen




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-16 18:45



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Ett bra samarbete för det är en text som växer och man känner att den rullar fram som på räls ... Det finns liv i den och det gillar jag skarpt, applåder :)
2023-04-23

  Marita Ohlquist VIP
Både en yttre och inre resa.
2023-04-17

  Susen VIP
En poetisk pärla som låter mig resa genom sömniga små bergsbyar. Fint språk, bildskapande och tillika magisk bild. Allt igenom mycket bra
2023-04-16
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP