Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En bukett vitsippor fick följa med mig hem


Vårskrik, så gott som


Surrande humlor
och blåsippor
som ute backarna stå
som vi sjöng i småskolan
såg jag i söndags
så nog är våren kommen
inte tu tal om den saken.

Och igår fogades tussilago
och till och med vitsippor
till raden av vårtecken
när jag vandrade nere vid sjön.

Efter den långa sega vintern
var känslan så befriande
att ett vårskrik
inte var särskilt långt borta
fast jag hejdade mig i tid
gamla damen som jag är,

Fast en riktig dam
blir jag förstås aldrig
det är för sent
och det gör inget alls.

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-18 13:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänk så gott det är när våren kommer med gröna små blad, sol och värme, blommor och fågelsång...nu får vi passa på att njuta...
2023-04-29

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2023-04-20

  Respons VIP
Det där skriker kan nog behövas för att få fart på våren... Fin vårdikt!
2023-04-20

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om våren, den bästa årstiden tycker jag.
Jag gjorde ett vårskrik för ett par veckor sedan när jag såg fjärilar i trädgården.
2023-04-19

  Monika A Mirsch VIP
Ifall vårskriket inte
låter så fint
måhända
vårgalandet
kunde passa bättre
till din underbara
dikt!
2023-04-19

  Sparvögat VIP
Så fint bild på vitsipporna ~
som jag ej skådat än…
Tack för att du delar!
2023-04-18

  Sparvögat VIP
Underbart vilar våren ~ så vackert
tecknad här ~ i hummeldans och
blomsterprakt vandrar
vårskriket inom…
Mycket fint!
2023-04-18

  Anya VIP
Så härlig ton i texten. Känner hur livet återkommer hos diktarjaget. Jag tänker att en dam absolut kan unna sig ett vårskrik. Tycker om humorn i tonen.
2023-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP