Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stor grön sten som ingen vet vad den har använts till. Tillhör "Ruiner". Någon som kan räkna ut var?


Gudarnas tärning


Bland lejon och tegel dolde sig skatten
grön som en sten från det
rika Amazonas
kubisk som gatstenen
ofta så trampad
men ensam och stor
i det beigea och utgrävda
riket som ingen riktigt förstod

Sedan hittades plötsligt
ett språk och historia
Fram trädde människors
vardag och styre
och allt blev begripligt

utom Gudarnas tärning
som kan vara ett altare
eller en prydnad.



10/4 2023




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 618 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2023-04-18 15:04



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
skulle gärna kasta denna sten för att få se .... Fint ordat!
2023-05-19

  Olof Lagerhorn VIP
Spännande och välskriven text;
något av en gåta som lockar
läsarens nyfikenhet. Kan det vara
en sten från det forntida Egypten?
Jag tänkte då på "lejon", sfinxen,
och "tegel".

2023-05-16

  TrollTörnTrappan VIP
Gillar kombinationen av djungelgrönt, tegel och tärning, där det slingrande möter det supersläta. En helt klart skapad sten, formad av människor eller gudar.... Njä, jag är tämligen grön på det arkeologiska området.
2023-04-20

  räddare/antenner
Mycket bra skrivet!
2023-04-18

  Ulf Carlsson VIP
Undrar vad denna "bundna vers" har för versmått? Låter antikt.
Versen har en del upptakter , men i princip är takten fallande med daktyler och trokéer.
2023-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP