Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BOKFÖRLAGENS LIVFÖRSÄKRING

Att de stora bokförlagens livförsäkring
vilar på de gamla klassikerna betyder
ofta på att några nydanande debutanter
sällan garanterar ekonomisk vinning
under sin livstid medans de gamla liken
går igen i nyanserade översättningar
och upplagor.

Det går inte att försöka med en ny Platon
Shakespeare eller Strindberg eftersom
ett original alltid är ett original.

Skulle det komma någon nydanande
okänd så vore den icke av mänsklig art.





-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-04-21 07:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP