Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsackord

Molltoner
stänker sin färg över
späda grankvistar

Tunga skymningsackord

På hustaken
spelar månharmonikan
en blå slinga
för alla ensamma själar

De som nu förlorat
allt sitt hopp
alla sina drömmar

För dem
ljuder månskärvans
toner i djupaste blått
denna afton




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-22 14:00



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mjukt och fullt av förtröstan för de närmast otröstliga. En verkligt "blå" text.
2023-05-05

  Monika A Mirsch VIP
Tack för din 'djupaste blåa afton`, färgen med vilan!
2023-04-25

  Larz Gustafsson VIP
"En sång för alla dom..." (Mauro Scocco)
2023-04-22

  BenGust VIP
På hustaken
spelar månharmonikan
en blå slinga
för alla ensamma själar.

Den strofen går inte av för hackor.
Harmonika som munspel eller
finskans harmonikka avseende dragspel, vilket som. Lika bra.
Funkar ju också symboliskt med
den insipprande blå slingan till tröst.


2023-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP