Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ödetorpet

Dörren hänger på sned i det gamla torpet
jag hör hur den gnisslar i vinden, stannar lyssnar.
Barns skratt och en kvinnas röst tycks sippra ut genom ett fönster.
Jag försöker kika in, men det är täckt av årens damm och smuts.

Nässlorna växer högt invid husknuten, rabatterna är igenväxta
men några gullvivor lyser gula.
En trasig gunga hänger i en gren från det knotiga gamla äppleträdet och rör sig svagt i vinden.

Vem bodde här? hur hade dom det? Jag går undrande därifrån,
vänder mig om och ser att taket på ena sidan håller på att ramla in.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-24 12:43



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Ödehus är ibland ett slags praktikens poesi, vilket du fångar utmärkt här.
Bra!
2023-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP