Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rätten till mina åsikter


Rätten till mina åsikter

Man är fri att ha åsikter
Kanske skyldig att ha åsikter
Man måste inte ha åsikter
Även om det är livets plikter

Rätten till en åsikt
Är rätten till att ha fel
Det är en del i våra rättigheter
Även om dom skapar konflikter

Man får tycka vad man vill
Man får tänka högt om man vill
Skada ska man inte göra förstås
Och andras rättighet får inte missförstås

Åsikter kan uttryckas på många sätt
Att tro på en gud är ett sätt
Och tro ingen gud alls är också ett sätt
Men alla åsikter är inte likvärdiga rätt

Desinformation kan vara en åsikt
Konspirationsteori är definitivt också en åsikt
Motvikt till fakta bör vara förhastade åsikt
Som används för att säga folk vad de bör tycka

Rättigheten innebär plikt och skyldighet
Plikten som innebär ansvarstagandet
Veta faktiskt vad man pratar om
Ansvarsfullt bilda egna åsikter




Fri vers (Fri form) av Manaf Sababi
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-24 16:12



Bookmark and Share


  Koloristen
Rätten till dina åsikter är okränkbar. Punkt.
2023-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Kristna hatas och diskrimineras även i Sverige.
2023-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Manaf Sababi
Manaf Sababi