Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Get ingen 1 2 12 21 5 7 57. Budskapet går inte alltid hem. Den som ses kasta skräp på naturen, hittar hem men int te papperskorgen.


Åh, skitsaker?





'Meddelandet kan inte visas',
stod det en dag i telefonen.
Det var dags för sinnet och huvudet att samarbeta
för att sig på något förstå.


Likt ett kuvert med ett vikt papper i.
Papperet var vikt på engelskt vis.
Som en räkning i smal kuvert.
Det var tomt på båda sidor.

Osynlig skrift?
Mottagaren höll upp papperet mot ljuset.
Tände en låga, till och med papperet brann friskt.
Trädde skriften fram som i ett trolleritrick.

Läsaren kan ignorera texten
eller ta det som en varning
att läsa text som den bara
kan läsas i eldens sken.


Nu på stunden
går någon ut med hunden.

(Låt gärna som om du menade det)

-
Äntligen en i teve, sport
där frågorna, tittaren inte genast vet
svaret, på frågorna.

'Vad är Titicacasjön'
(Replik som numera okänd film)

När gick Lawrence of Arabia över gränsen?
Vad händer i Sverige den sjuttonde maj?
Blev Charles Bergström utsatt för försåt
den sjuttonde maj på Resarö?

Den och andra frågor*
har någon nog svaret på.

*Danger, danger.

A ticket to nowhere.

Om hon bara har kvar
kanske att hon då även spar.


o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-28 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP